Управління освіти Шепетівської міської ради
Вівторок, 19.03.2024, 09:29
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Визначні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в Україні Погода в Україні Погода в Україні
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 01

Переглядів: 1647 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

       На сторінках міжнародного календаря є такий день - Всесвітній день посмішки, в який нас закликають вкрай позитивно впливати на наш з вами настрій. Всі ми, різні люди. Щоб домогтися гарного настрою, для кожного з нас, принаймні, необхідно щось особливе. Для когось мир у всьому світі, для когось нове авто. Комусь досить просто прогулятися на свіжому повітрі, а для когось стабільно сірі будні вже викликають відчуття норми і зовсім нічого не хочеться міняти. Ну вже ні! Все це якось складно. Давайте просто посміхнемося. Підійдемо до дзеркала і посміхнемося самим собі. Зробимо це кілька разів. І ще. І ще, тільки без сарказму. Не будемо себе критикувати! Просто посміхнемося. Посміхнемося без задньої думки. Ну от. Складний механізм нашого з вами настрою тільки що був зрушений в позитивну сторону. Може бути не на довго. Повторимо процедуру, зауважимо, що нам це нічого не коштує. Руки, ноги, наші гаманці залишаються в спокої. Настрій поступово світлішає - це абсолютно безкоштовно. Щасливим бути набагато простіше і дешевше, ніж нещасним. За даними проекту DilovaMova.com, Всесвітній день посмішки або World Smile Day відзначається з 1999-го року. Це відбувається, як правило, в першу п’ятницю жовтневого місяця. Виникненню цього свята посприяв колись зовсім невідомий американський художник Харві Белл. Згідно з легендою, своєю творчістю він нічим особливо не виділявся серед його колег. Критики вважали його і зовсім пересічним, і посереднім художником. Одного разу, десь у 1963-му році, до нього надійшло замовлення від однієї страхової компанії State Mutual Life Assurance Company of America на виготовлення якого-небудь яскравого і незабутнього символу для їх візитною картки. Як відомо, все геніальне доволі просто і Харві запропонував їм усміхнену жовту пику, відому зараз як звичайний «смайлик». ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

    З метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників міста до творчої, результативної праці та підвищення престижності вчительської професії з 2007 року стало гарною традицією щороку з нагоди Дня працівників освіти, заносити кращих педагогів міста до «Алеї педагогічної слави» міського управління освіти виконавчого комітету Шепетівської ради. Відповідно до наказу № 260-к/тр від 28 вересня 2015р. за самовіддану педагогічну діяльність, значні успіхи в навчанні та вихованні учнівської молоді та з нагоди Дня працівників освіти до «Алеї педагогічної слави» педагогічних працівників закладів освіти у 2015-2016н.р. занесено:

  • Кочергіну Ліну Миколаївну, учителя-методиста, учителя української мови та літератури навчально-виховного комплексу  №1 у складі: «Загальноосвітня школа І- ІІ ступенів та ліцей» імені Героя України Миколи Дзявульського;
  • Пипич Ніну Василівну, Відмінника освіти України, учителя-методиста, учителя української мови та літератури навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів та гімназія».

     Які б зміни не відбувались в освіті – основною фігурою у ній продовжує залишатися вчитель, завданням якого є не лише навчити, а й допомогти вибрати дитині життєвий шлях, сформувати загальнолюдські цінності. І приємно, що у нас є такі педагоги.

Переглядів: 609 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

       З метою відродження та збереження історичних, культурних традицій міста, популяризації самодіяльного та образотворчого мистецтва, вшанування кращих людей міста учні та педагоги взяли участь в святкових заходах, приурочених відзначенню Дня міста».       У виставці творів образотворчого  та декоративно-прикладного мистецтва «У сяйві вічної краси  – душа рідного міста» взяли участь педагоги та учні позашкільних закладів, МНВК, ЗОШ№1, ЗОШ№4, СЗОШ№2.  Лідери учнівського самоврядування СЗОШ№2, ЗОШ№3,6,8, НВК№1,3, СШ – інтернату  взяли участь у національно- патріотичному квесті. І місце вибороли команди НВК№1,3 , ІІ- ЗОШ№3  , ІІІ-СЗОШ№2.

       В ці святкові  дні бажаємо  місту, щоб воно динамічно розвивалося та процвітало, а добробут усіх жителів – тільки зростав.

Переглядів: 579 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

         Позашкільні заклади міста -  це затишне місце зустрічі дітей різного віку та з різноманітними вподобаннями. Спортивні та інтелектуальні ігри, «музикальні хвилинки» та багато іншого приваблює дітей  міста вже багато років. Кожного місяця в закладах проводяться виховні та розважальні заходи. Особливу увагу  педагоги  ПНЗ приділяють дітям, котрі не відвідують жодних гуртків при інших закладах, а також професійній орієнтації вихованців. Для багатьох з них дитяче захоплення перетворюється на професію.

         Стало доброю традицією щорічно у вересні проводити презентаційні заходи щодо освітньо-виховних можливостей позашкільних закладів міста, Дні відкритих дверей,  на яких гуртківці рекламують свої улюблені гуртки іншим учням, проводять майстер – класи, демонструючи свої набуті вміння, а ще просто гарно проводять час. В позашкіллі створені усі необхідні умови для отримання додаткової освіти, повноцінного відпочинку, забезпечення змістовного дозвілля учнівської молоді. Кожен має змогу записатися у той гурток, який більше припав до душі. Проявити свої таланти діти можуть у хореографічному мистецтві, співі, у гуртках рукоділля та у багатьох інших, здійснюється навчання абсолютно за всіма напрямками, які передбачені в Законі про позашкільну освіту: починаючи від гуртків з технічного моделювання, паперопластики, і закінчуючи серйозними творчими об'єднаннями, як Мала академія наук. Цього року на святі«Позашкілля - прекрасна країна», що відбулося в міському Будинку культури для дітей підготували концерт за участю вихованців ЦДЮТ. Завітало на свято чимало дітей та їхніх батьків. Позашкільні заклади міста радо чекають вихованців!!!!

Переглядів: 629 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

        28 вересня 2015 р. в ЦНТТУМ було проведено туристично-спортивне свято, приурочене Дню туризму «Туристична стежина – стежина здоров‘я, гармонії, дружби». Під час свята відбулося урочисте відкриття «Стежина знайомств»,  майстер-клас по переправі, командно-спортивна гра-змагання, туристичний фестиваль, частування туристичною кашею, урочисте закриття. Участь взяли учні усіх навчальних закладів міста. Перемогу вибороли  юні туристи із ЗОШ№8 –І місце, НВК№3 – ІІ місце, СШ-інтернату ІІІ місце.  Свято сприяло формуванню здорового способу життя засобами туристсько-краєзнавчого напряму,  розширення кругозору дітей та юнацтва, виховання моральних якостей.  Кращі спортсмени-туристи  та кращі команди будуть  нагороджені почесними грамотами.

Переглядів: 585 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

     У дошкільному навчальному закладі № 4 «Світлячок»  01 жовтня 2015 року для вихователів – методистів та вихователів дошкільних закладів міста було проведено усний журнал «Реалізація варіативної складової дошкільної освіти».

     Гурткова робота в дитячому садку дарує вихованцям багато яскравих, незабутніх вражень. Позитивні емоції підтримують бадьорий настрій дорослих та дітей. Дитина починає цінувати прекрасне і, відчуваючи повагу до себе як до рівного, поступово починає розкріпачуватися, і починає творити. Гурткова діяльність у дошкільному закладі дає можливість виявити і підтримати дітей, здатних до творчої діяльності, задовольняє індивідуальні, пізнавальні, естетичні, творчі запити малят. Залучення дітей до творчої діяльності в гуртках сприяє розвитку розумової активності, кмітливості, винахідливості, фантазії.

     Заняття в гуртках дозволяють дитині розкритися, а батькам побачити весь спектр її справжніх можливостей і сферу майбутніх інтересів. Під час проведення методичного заходу педагоги презентували свої напрацювання: Борисевич Н.О., Тимощук О.М. – гурткову роботу “Мудрі шахи”, Кулик І.І. – гурткову роботу за програмою “Паперові дива». Педагоги мали нагоду переглянути заняття-гру “Допитливі гравці в шахи” вихованців  старшої  групи та виставку дитячих робіт. Як підсумок семінару учасники оголосили кредо керівників гуртків: «Кожна дитина має свої здібності. Головне завдання педагога – їх розкрити. Лише творчий педагог може виховати творчу особистість».

... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

     29 вересня 2015 року на базі ЗОШ №4 відбулося засідання творчої групи учителів української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів міста з питання «Компетентнісно зорієнтовані завдання в практиці вчителя-словесника». Керівник групи Т.В.Малярчук, учитель української мови і літератури ЗОШ№4, разом із педагогами обговорили особливості уроку української мови і літератури за умов компетентнісного підходу.   

     Учасники творчої групи запропонували шляхи реалізації ключових компетенцій та компетентностей у практиці філолога. Обговорювалось питання акмеології компетентностей учителя та учня. Т.В.Малярчук презентувала проект «Формування предметних компетентностей учнів на уроках української мови та літератури».

     Члени творчої групи обмінялися думками щодо подальшої роботи творчої групи.

Переглядів: 642 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

      Формування життєвих компетентностей учнів є пріоритетним напрямом розвитку їх особистості. Використання краєзнавчого матеріалу у викладанні основ здоров'я, включення у навчально-виховний процес пізнавальних тематичних екскурсій не тільки збагачують духовне життя учнів, стимулюють бажання більше побачити, а і сприяє пробудженню поваги і любові до того місця де вони народились і виросли.

      Сьогодення позначене небувалим зростанням інтересу до проблем історії свого народу, витоків національної культури. Народні знання є не лише окремим видом допоміжних знань, але й засобом, що сприяє формуванню в учнів інтересу до національної культури, є передумовою формування їх національної самосвідомості і сприяє засвоєнню знань.

       Саме ця проблематика стала темою обговорення на адресному семінарі вчителів основ здоров'я, що відбувся у м. Луцьку.

Переглядів: 562 | Додав: Taras | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Офіційна адреса

м. Шепетівка,
Хмельницька область, 30400, вул.Соборності,42,
тел./ф.:(03840)4-07-88,

e-mail:shosvita@i.ua

До уваги!

До уваги батьків, школярів! В управлінні освіти Шепетівської міської ради з 2 вересня 2013 року розпочала роботу телефонна "гаряча лінія"
з питань організації навчально-виховного процесу в школах міста.
Свої скарги та пропозиції можна висловити за телефонами:
4-07-88, 4-20-72
Телефонна "гаряча лінія" працює
з 8.00 до 17.00

Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Управління освіти Шепетівської міської ради © 2024